تشخیص گوشی نو از تعمیر شده

 

به جرأت می‌توان گفت بازار خرید و فروش گوشی کارکرده، دست دوم و رفربیش اگر پر رونق‌تر از بازار اصلی گوشی‌ نو نباشد؛ چیزی کم از آن ندارد. تنوع مدل‌ها و قیمت‌های جذاب و به‌صرفه باعث می‌شود که محصولات استوک یا کارکرده خواهان و طرفدار مختص به خود را داشته باشد. به صورت کلی چه قصد خرید گوشی نو و چه گوشی کارکرده را داشته باشید آگاهی از اینکه گوشی مورد نظر شما تا به حال تعمیر شده یا خیر مسأله‌ای بسیار مهم است که در انجام یا انجام ندادن خرید و همچنین تعیین قیمت مناسب و منصفانه برای محصول تأثیر مستقیم دارد. پس از خرید یک گوشی نو یا کارکرده با قیمتی مشخص که این روزها واقعاً رقم قابل توجهی نیز به شمار می‌رود، فهمیدن اینکه گوشی تعمیرشده یا رفربیش را به جای گوشی نو یا دست نخورده به شما فروخته‌اند، به هیچ عنوان حس و حال خوبی را ایجاد نمی‌کند. در این مقاله به بررسی مفاهیم گوشی‌های تعمیری و رفربیش و راه‌های تشخیص یک گوشی تعمیری می‌پردازیم تا بتوانید در هنگام خرید گوشی تا حدودی از سلامت و آکبند بودن دستگاه مورد نظر مطمئن شوید.

 

آشنایی با تفاوت مفاهیم گوشی تعمیر شده و رفربیش

 

یکی از مفاهیم مهم که در بازار گوشی‌های هوشمند به‌خصوص آیفون‌های شرکت اپل بارها با آن برخورد می‌کنیم،  اصطلاح گوشی‌های بازسازی شده یا رفربیش (Refurbished) است. گوشی‌های تعمیری به محصولاتی اطلاق می‌شود که پس از تولید و عرضه در بازار و به هنگام استفاده توسط کاربر به هر دلیلی با مشکل یا نقصی مواجه شده و توسط نمایندگی‌های خدمات (که می‌تواند مجاز یا غیرمجاز باشد) تحت تعمیر قرار گرفته و رفع عیب می‌گردند. در این گونه موارد بسیار پیش می‌آید که آثاری از تعمیر بر روی بدنه، ظاهر فیزیکی و قطعات داخلی بر جای می‌ماند یا قطعات مهم تعمیر شده و قطعات و اجزای کم‌اهمیت‌تر جهت کاهش هزینه یا به علت در دسترس نبودن قطعه به حال خود رها می‌‌شوند.

در مقابل گوشی‌های بازسازی شده یا رفربیش به دستگاه‌هایی گفته می‌شود که به دلیل عیب یا نقص فنی به کمپانی تولیدکننده مرجوع شده و آن شرکت پس از تعمیر قطعات و موارد معیوب گوشی را  کاملاً در حد یک گوشی نو و آکبند البته با قید عنوان رفربیش و با قیمتی ارزان‌تر روانه بازار می‌کند. بر خلاف گوشی‌های تعمیری که اغلب آثار و شواهد تعمیر روی آنها مشخص یا قابل تشخیص است، گوشی رفربیش شده از هر لحاظ بدون ایراد و کاملاً مانند یک گوشی نو و آکبند به نظر می‌رسد.

 

گوشی تعمیر شده و رفربیش

راه‌های تشخیص گوشی نو و تعمیر شده

 

بررسی وضعیت ظاهری و فیزیکی گوشی موبایل

بررسی وضعیت ظاهری گوشی موبایل در بسیاری مواقع تعمیری بودن آن را مشخص می‌کند. بسته به سطح و کیفیت تعمیرات انجام شده بر روی گوشی، آثار مشخص و قابل تشخیصی بر روی اطراف نمایشگر، قاب پشتی، ماژول دوربین و … وجود خواهد داشت. البته هر چه تکنیسین و مرکزی که این تعمیرات را انجام داده ماهرتر و مجهزتر باشد، آثار باز شدن گوشی و تعمیر آن می‌توانند کمتر یا غیر قابل تشخیص باشند. همچنین اگر در حال خرید یک گوشی نو و آکبند هستید بررسی وضعیت ظاهری و فیزیکی موارد زیر می‌تواند به شما در تشخیص تعمیری بودن گوشی کمک کند:

  • بسته‌بندی و جعبه دستگاه می‌بایست سالم، پلمپ و هولوگرام آن دست نخورده باشد.
  • متعلقات داخل جعبه مانند دفترچه، سوزن، کابل و شارژر و هندزفری (در صورت موجود بودن در بسته‌بندی) می‌بایست نو، سالم و پلمپ باشد.
  • برچسب‌های محافظ رو و پشت گوشی می‌بایست نو، سالم، بازنشده و بدون هر گونه خط و خشی باشد.
  • بدنه و ظاهر فیزیکی گوشی می‌بایست سالم، بدون لک و هر گونه خط و خشی باشد.

 

تشخیص گوشی نو و گوشی کارکرده

 

بررسی کد IMEI گوشی موبایل

معمولاً در روند تعمیر گوشی‌ها موبایل کد IMEI محصول تغییر نمی‌کند؛ اما در مواقع خاصی مانند آسیب دیدگی برد و حافظه دستگاه و همچنین در مواقعی که برد یک دستگاه داخل بدنه جدیدی قرار می‌گیرد، با عدم همخوانی کد IMEI در گوشی، روی جعبه و بدنه دستگاه مواجه می‌شویم. برای چک کردن این موضوع می‌بایست کد IMEI موجود روی لیبل جعبه گوشی، حک شده روی بدنه دستگاه و همچنین کد IMEI موجود در قسمت About یا About Phone تنظیمات گوشی را با یکدیگر چک کرده و از یکسان بودن آنها مطمئن شوید.

 

بررسی کد IMEI گوشی نو و گوشی کارکرده

 

بررسی نرم‌افزاری گوشی موبایل

در مواردی که قصد داریم گوشی نو را از کارکرده (و در برخی مواقع گوشی تعمیری) تشخیص دهیم بررسی موارد نرم‌افزاری دستگاه می‌تواند به ما کمک کند. اولین نکته این است که در هنگام روشن کردن گوشی نو باید با مراحل فعالسازی و تنظیمات اولیه گوشی مواجه شوید و مستقیماً نباید وارد محیط کاربری اصلی آن شوید. همچنین گوشی‌های هر برند لیست مشخصی از اپلیکیشن‌های پیش‌فرض را روی خود نصب شده دارد و وجود برنامه‌ای نامرتبط و اضافی می‌تواند نشانه کارکرده بودن یا در برخی مواقع تعمیری بودن دستگاه باشد.

همچنین با ورود به قسمت تنظیمات و About گوشی‌های آیفون اپل و بررسی شماره مدل دستگاه می‌توان متوجه شد که گوشی نو یا رفربیش شده است. ابتدای سریال نامبر گوشی‌های نوی آیفون با حرف M و گوشی‌های رفربیش این برند با حرف F شروع می‌شود که می‌تواند به شما در تعیین وضعیت دستگاه به شما کمک کند. گفتنی است خرید گوشی‌های رفربیش با توجه به سلامت و قیمت پایین‌تر آنها اگر با آگاهی و هزینه معقول انجام گیرد هیچ مشکلی ندارد؛ اما این مسأله وقتی مشکل‌ساز می‌شود که برخی افراد سودجو ممکن است به فروش این گونه محصولات به عنوان و با قیمت گوشی نو اقدام کنند.

 

تفاوت گوشی کارکرده و گوشی تعمیرشده و رفربیش

 

مراجعه به نمایندگی‌‌ها و مراکز خدمات مجاز

یکی از راه‌هایی که می‌توان با استفاده از آن به نو یا تعمیری بودن گوشی پی برد مراجعه به مراکز تخصصی و نمایندگی‌های خدمات پس از فروش مجاز است. این مراکز به دلیل وجود تعمیرکاران متخصص و مجرب هم امکان بررسی تخصصی و دقیق‌تر وضعیت فیزیکی گوشی شما را دارند و هم اغلب به پلتفرم‌های رسمی سرویس برندهای مطرح که اطلاعات تعمیرات گوشی‌های این برندها را ذخیره می‌کنند، دسترسی دارند. البته توجه کنید ممکن است هر مرکزی با توجه به سیاست کاری و حریم خصوصی خود قادر به ارائه این خدمات به شما نباشد.

 

تشخیص گوشی تعمیری و گوشی نو

 

جمع‌بندی

تمامی مطالب بالا ممکن است در موقعیت‌های خاص بتوانند به شما در تشخیص گوشی نو از گوشی تعمیری و کارکرده کمک کند؛ اما در نظر داشته باشید خرید گوشی با گارانتی معتبر از شرکت‌های واردکننده مورد تأیید مراجع ذی-صلاح از جمله وزارت صمت و اتحادیه واردکنندگان گوشی موبایل بهترین و امن‌ترین راه برای خرید یک گوشی نو و آکبند با بسته‌بندی کامل و بدون مشکل است. همچنین بدیهی است شما باید دقت داشته باشید این محصول را از فروشگاه‌های حضوری و اینترنتی معتبر انجام دهید تا از بروز هر گونه مشکل در خرید خود جلوگیری کنید.

 

 

 

 

بدون شرح

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *