باتری گوشیهای موبایل از مهمترین اجزای تشکیل دهنده آنها محسوب میشوند. شرکتهای تولیدکننده سالانه هزینههای کلانی را صرف تحقیق، توسعه و بالابردن سطح کیفی باتری و همچنین ارتقای فناوری شارژ و شارژرهای محصولات خود میکنند. همچنین بخش باتری و شارژ دستگاه، از مهمترین ویژگیهایی هستند که کاربران برای انتخاب گوشی دلخواه خود مد نظر قرار میدهند و برای آن اهمیت زیادی قائل هستند. باتری یک گوشی موبایل را میتوان مصرفیترین قطعه این محصول به شمار آورد که به مرور زمان دچار فرسایش و استهلاک بیشتری نسبت به سایر قطعات میگردد. این امر با توجه به مصرفی بودن باتری در هر حال امری غیر قابل اجتناب است؛ اما با برخی راهکارها و مراقبتها میتوان طول عمر باتری دستگاه را افزایش داد و از خرابی زودهنگام آن جلوگیری کرد. در این مقاله راهکارهای مفیدی را برای مراقبت و افزایش عمر باتری گوشیهای موبایل (دستگاههای دیجیتال) بررسی میکنیم، پس با ما همراه باشید.
روشهای مراقبت از باتری گوشی موبایل
از آداپتور و کابل شارژ اصلی و استاندارد استفاده کنید
بهترین کابل و شارژر برای هر گوشی، همان کابل و آداپتور شارژ موجود در جعبه آن است، زیرا کمپانی سازنده این شارژر را با توجه به مشخصات و ظرفیت باتری و همچنین متناسب با سیستم و فناوری شارژ محصول برای آن در نظر گرفته است؛ اما ممکن است آداپتور و کابل اصلی گوشی مفقود یا خراب شود، همچنین این روزها بسیاری از گوشیهای پرچمدار یا میانرده برندهای اصلی دیگر درون جعبه خود شارژر ندارند. در این مواقع بهتر است کابل و آداپتور مشابه یا استاندارد گوشی خود از برند سازنده آن را تهیه کنید. اگر به هر دلیلی مجبور به خرید شارژری غیر از برند خود گوشی شدید، حتماً آن را از برندهای مطرح جهانی تهیه کنید و مطمئن شوید مشخصات فنی آن با گوشی شما و باتری دستگاه سازگاری و همخوانی کامل داشته باشد.
توجه به دمای گوشی و محیطی که دستگاه در آن قرار دارد
دما تأثیر مهمی در سلامت باتریها و به طور کلی دستگاههای الکترونیکی دارد. بهخصوص داغ شدن بیش از حد گوشی یا قرار گرفتن آن در محیط گرم، زیر نور آفتاب مستقیم، درون خودرو در فصل تابستان یا در نزدیک وسایل گرمایشی برای مدت زمان طولانی علاوه بر کاهش عمر باتری گوشی میتواند به نمایشگر، برد، تراشه، پردازنده و حتی بدنه و قاب پلاستیکی گوشی نیز آسیب جدی وارد کند.
گوشی خود را به مدت طولانی به شارژر متصل نکنید
گوشیهای هوشمند جدید و همچنین شارژرهای اصلی و استاندارد از لایهای محافظتی چندگانه برخوردار هستند و جریان برق دریافتی پس از شارژ کامل باتری به صورت خودکار قطع شده و پس از اینکه میزان شارژ باتری به اندازه معینی پایین آمد، جریان برق مجدداً وصل شده و باتری گوشی دوباره شروع به شارژ شدن میکند؛ اما دلیل اینکه پیشنهاد میکنیم گوشی برای مدت طولانی (بهخصوص شب تا صبح و بیشتر) به صورت مداوم در شارژ نماند این است در مدت زمان طولانی این چرخه قطع و وصل جریان به دفعات زیادی تکرار میشود و در دراز مدت از عمر باتری شما میکاهد.
شارژ باتری گوشی خود را در بازه 20 – 80 درصد نگه دارید
به عقیده بسیاری از متخصصان و کارشناسان بازه 20 تا 80 درصد ایدهآلترین میزان شارژ باتری است که تأثیر مستقیمی در بالا رفتن عمر باتری برای دراز مدت دارد. برای این کار بهتر است اجازه ندهید شارژ گوشی کمتر از 20 درصد شود و همچنین پس از رسیدن باتری به 80 درصد گوشی را از شارژ بکشید. انجام این کار و نگه داشتن شارژ باتری در این بازه قطعاً کار آسانی نیست ولی هر چقدر بتوانید به این ایدهآل نزدیک شوید و بر اساس آن عمل کنید، عمر باتری گوشی شما به همان میزان افزایش پیدا میکند.
در زمان شارژ از گوشی استفاده نکنید
اگر بخواهیم بر اساس اولیت بهترین روش شارژ گوشی را مرور کنیم بهترین حالت شارژ گوشی زمان خاموش بودن آن است، پس از آن روش شارژ مناسب گوشی این است که در هنگام شارژ از آن استفاده نکنید. اگر نمیتوانید در زمان شارژ شدن از دستگاه استفاده نکنید، حداقل سعی کنید در این مدت بازی سنگین اجرا نکنید. این کار باعث فشار بیش از حد روی باتری، افزایش دما در هنگام شارژ و خرابی زودهنگام باتری میشود.
جمعبندی
موارد بالا از جمله روشهایی است که میتوانید با رعایت آنها عمر باتری گوشی خود را بالا ببرید؛ هر چند به خاطر داشته باشید با پیشرفت فناوری گوشیهای امروزی هوشمندتر شدهاند و از پروتکلها و لایههای محافظتی نرمافزاری و سختافزاری متعددی بهره میبرد. این خوب است که به سلامت باتری خود اهمیت بدهید و سعی کنید از آن ایمنتر و بهینهتر استفاده کنید؛ اما در نهایت نیازی به سختگیری بیش از حد نیست و شما میتوانید در استفاده از گوشی خود راحت باشید و از کار با آن لذت ببرید.
بدون شرح